Jump to content


murdrdatsoon72

Member Since 18 Dec 2015
Offline Last Active Nov 03 2017 01:52 AM
-----

Topics I've Started

Rewired Headlights with relay issues!!

20 April 2017 - 07:35 PM

I did the rewiring of my headilghts with relays as stated in the DQ 3.1 article. I have a 72 510 wagon that the original wire harness was given to me in a box. I downloaded a complete wire diagram but appears some of the wire colors don't match. 

After many nites of of trying to figure out where things hooked up I finally fiqured it out! Everything works except the headlights. So, I decided to to the upgrade and start from scratch.

Here's the problem,

 

1) Headlight switch pushed in (off):

    With a test probe between Bat+ to High beam relay 86, high beams lights come on.

    With a test probe between Bat+ to low beam relay 86, low beam lights come on.

 

2) Headlight switch pulled all the way out and high/low beam control inwards to driver:

     With a test probe between Bat+ to low beam relay 86, low beam lights come on.

     With a test probe between Bat+ to High beam relay 86, no lights.

 

3)Headlight switch pulled all the way out and high/low beam control outwards away from driver:

     With a test probe between Bat+ to low beam relay 86, no lights.

     With a test probe between Bat+ to High beam relay 86, high beam lights come on.

 

The old headlight relay clicks when pulling out the headlight switch.

 

My confusion with the DQ article was that there was a descrepancy with the article and the diagram.

The confusion was wiring the High beam relay "86" to the red wire with white stripe.

The diagram displayed the "RB" wire to that relay.

 

Right now I'm running the red wire with white stripe to High beam relay 86. The red with black stripe wire to the low beam relay 86.

 

I tried switchin wires with the remaining red with blue stripe and solid red wire but it didnt work.

 

Please help!!