Jump to content


Photo

84' 720 dies after started


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 ToxicDepression

ToxicDepression

    Newbie

  • New Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Location:Preston
  • Cars:1984 Nissan 720 4X4

Posted 08 December 2016 - 12:44 PM

I just took my truck to go visit my aunt and when I walked back out then I had to jumpstart it and finally got it going. I sat there for about less than two minutes before I took off.. after I drove about 50 feet than it died and didnt want to start again. ( cant push start it because that rear wheels tighten up and needs to be put in 4wheel drive to loosen,,, another problem; another time)  it has gas, doesnt die because of battery, when Im driving then the rpms will go from 2000 to 0 almost instantly, I tried to put it in second while its still moving and jump it that way but didnt want to start.. (yes I know how to push start a manual) its almost like the gas is cut off completely, Ive noticed that if the clutch is in then the rpms will increase and when its off it will drop about 300 rpms. the next morning I had it towed to my house and jump started it and it ran longer and didnt die on me. it is also really cold when it has a hard time; Obviously.... Is it electric choke?, I believe its the Z24 engine. would cleaning the carb and putting new spark plugs solve the issue/ has anyone else had this happen to them.



#2 Jester

Jester

    Senior Member

  • Senior Member
  • PipPipPipPipPip
  • 4,566 posts
  • Location:Jefferson Oregon
  • Cars:'79 620KC, '93 Pathfinder, '76 GoldWing

Posted 08 December 2016 - 01:24 PM

   when Im driving then the rpms will go from 2000 to 0 almost instantly

 

I am assuming that you are discribing what happens when it dies? Do your other accessories work? Lights and such? Have spark?

Check the wiring on your primary side of the ignition system. Broken or loose anywhere?


My King Cab Project SOLD

King Cab #2 Lil Blue

(OO}====={OO)

         

 

Jes


#3 racerx

racerx

    Senior Member

  • Senior Member
  • PipPipPipPipPip
  • 3,760 posts
  • Location:NorCal
  • Cars:71 Datsun 510 and 65 Mustang Fastback

Posted 08 December 2016 - 01:28 PM

Have you checked your fuel filter?



#4 ToxicDepression

ToxicDepression

    Newbie

  • New Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Location:Preston
  • Cars:1984 Nissan 720 4X4

Posted 11 January 2017 - 10:51 AM

Update! solved this issue, the bottom cover to the steering wheel came loose and pulled on the ignition wire. I made sure all the wires were snug and put the cover back on good and BOOM,,, Problem solved. thanks for the help